Gelnagels (handen).

 

Gelnagels worden gemaakt door op de natuurlijke nagel met een penseel gel (een stroopachtige substantie) aan te brengen en daarna uit te harden onder een LED of UV lamp. Gelnagels zijn opgebouwd uit verschillende lagen en worden per laag uitgehard onder een LED of UV lamp.

De gel kan op de natuurlijke nagel aangebracht worden als versteviging of als verlenging van de natuurlijke nagel. Bij een versteviging wordt op de natuurlijke nagel de gel aangebracht. Uw nagels zijn sterker en kunnen mooi op één lengte blijven. Bij een verlenging wordt veelal gebruik gemaakt van een tip (kunstnagel). De tip wordt op de natuurlijke nagel geplaatst, daarna wordt er gel op de natuurlijke nagel en de tip aangebracht. Indien verlenging met een tip niet mogelijk is kan er ook een verlenging met een sjabloon worden gemaakt.

Uw nagels groeien gemiddeld 1 tot 2 mm. per week. Bij nagelbijters gaat dit sneller. Daarom is het belangrijk om bij kunstnagels om de 3 á 4 weken (dit is afhankelijk van de groeisnelheid van uw nagels) de nagels te laten nabehandelen, zodat uw nagels mooi blijven en niet gaan breken. Bij een nabehandeling wordt een gedeelte van de gel weggevijld en er wordt een nieuwe laag gel aangebracht.