Pedicurebehandelingen.

 

Basis pedicurebehandeling (max. 45 minuten):

Normale voet. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), desinfecteren van de voeten, eventueel verdikte (schimmel)nagel(s) dunner frezen, nagels knippen en verzorgen, eventueel ingroeiende nagel(s) behandelen, overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten.

 

Korte pedicurebehandeling (max. 20 minuten):

Normale voet. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), desinfecteren van de voeten, nagels knippen en verzorgen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten.


Deelbehandeling:

Alleen één likdoorn verwijderen of één ingroeiende nagel behandelen of overtollig eelt verwijderen of kloof behandelen.

 

Pedicurebehandeling diabetische voet (max. 45 minuten):

Diabetes Mellitus is een stoornis in de stofwisseling waarbij zich een te hoog gehalte glucose in het bloed bevindt. Voor mensen met Diabetes Mellitus is het belangrijk om de voeten regelmatig te laten verzorgen. Mensen met Diabetes Mellitus hebben een grotere kans op het krijgen van complicaties aan de voeten. Let op! Voor meer informatie over de vergoedingen kijk bij VERGOEDINGEN DIABETISCHE VOETZORG. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), screening van de voeten (bij eerste afspraak en periodieke screening. Deze kosten zijn niet bij de behandeling inbegrepen), desinfecteren van de voeten, eventueel verdikte (schimmel)nagel(s) dunner frezen, nagels knippen en verzorgen, eventueel ingroeiende nagel(s) behandelen, overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten met een crème geschikt voor de diabetische voet.

 

Pedicurebehandeling reumatische voet (max. 45 minuten):

Reumatische aandoeningen zijn aandoeningen van het menselijk bewegingsapparaat, die niet veroorzaakt zijn door trauma, ongeval, e.d.. Het zijn ziekten van de gewrichten of van het bindweefsel. De meest voorkomende reumatische aandoeningen zijn artrose, ontstekingsreuma (reumatoïde artritis) en weke delen reuma. Let op! In sommige gevallen wordt behandeling van de reumatische voet gedeeltelijk of geheel vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag dit vooraf na bij uw zorgverzekeraar. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), screening van de voeten (bij eerste afspraak en periodieke screening. Deze kosten zijn niet bij de behandeling inbegrepen), desinfecteren van de voeten, eventueel verdikte (schimmel)nagel(s) dunner frezen, nagels knippen en verzorgen, eventueel ingroeiende nagel(s) behandelen, overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten.

 

Pedicurebehandeling oudere voet (max. 45 minuten):

Naar mate we ouder worden kunnen de gewrichten gaan verstijven, de huid kan dunner en/of droger worden, het vetpolster neemt af, er kunnen vaatproblemen ontstaan, er kan zich oedeem gaan vormen in voet en/of onderbeen en de nagels kunnen gaan verkleuren en/of dikker worden. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), desinfecteren van de voeten, eventueel verdikte (schimmel)nagel(s) dunner frezen, nagels knippen en verzorgen, eventueel ingroeiende nagel(s) behandelen, overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten.

 

Pedicurebehandeling verwaarloosde voet (max. 45 minuten):

Dit zijn voeten waar geen of te weinig aandacht aan geschonken is ten aanzien van verzorging en/of behandeling. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), desinfecteren van de voeten, eventueel verdikte (schimmel)nagel(s) dunner frezen, nagels knippen en verzorgen, eventueel ingroeiende nagel(s) behandelen, overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten.

 

Pedicurebehandeling spastische voet (max. 45 minuten):

Bij de spastische voet is de spierspanning permanent verhoogd. De spieren bevinden zich in kramptoestand. De spieren zijn als gevolg van verhoogde spierspanning voortdurend samengetrokken. Behandeling: Intake en anamnese van de voeten (bij eerste afspraak), desinfecteren van de voeten, eventueel verdikte (schimmel)nagel(s) dunner frezen, nagels knippen en verzorgen, eventueel ingroeiende nagel(s) behandelen, overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, mechanisch afwerken, desinfecteren van de voeten, incrèmen van de voeten.

 

Na een pedicurebehandeling zijn uw voeten goed verzorgd. Om uw voeten in goede conditie te houden is het aan te bevelen om iedere 4 tot 6 weken uw voeten te laten behandelen door de pedicure.