(Kunst)nagels.

Tips en adviezen voor (kunst)nagels.

 

* Gebruik op de dag van behandeling (nieuwe set of nabehandeling) geen handcrème of nagelriemolie.

* Gebruik voor de dagelijkse verzorging van uw kunstnagels een nagelriemolie, dit is belangrijk om loslating door uitdroging te voorkomen en het voedt de natuurlijke nagel en houdt de nagelriemen soepel.

* De eerste 24 uur zijn de kunstnagels nog kwetsbaar. De gel hecht dan nog verder aan op je nagelplaat. Kijk in deze periode uit met haren wassen, schoonmaken of afwassen. Gebruik hierbij (nitril) handschoenen! Doe je dit niet, dan kan het zijn dat er luchtrandjes onder de gel ontstaan. Dit geldt voor alle gel merken. Uiteraard is gewoon baden of handen wassen geen probleem. Het gaat hier alleen om de agressieve stoffen die in shampoos, afwas- en schoonmaakmiddelen zitten.

* Als u uw nagels vaak stoot is dit een teken dat uw nagels te lang zijn, vijl de nagels dan iets korter met een kartonnen vijl (geen ijzeren vijl).  

* Gebruik bij het werken met bijtende schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen (bijv. terpentine, aceton, chloor, e.d.) of het werken in de tuin altijd huishoudhandschoenen.

* Gebruik uw nagels niet als gereedschap en werk niet te veel met de toppen van uw vingers, maar met de zijkant van uw duim en wijsvinger.

* Gebruik nagellakremover zonder aceton.

* Knip uw kunstnagels nooit, deze zullen dan barsten.

* Peuter of trek nooit een kunstnagel van uw nagel af. Doet u dat wel dan zal de natuurlijke nagel beschadigen.

* Als u uw kunstnagels wilt verwijderen, doe dat dan niet zelf, maar laat dit professioneel doen.

* Uw natuurlijke nagels groeien normaal door, hierdoor zit na verloop van tijd het breekpunt niet meer op de juiste plaats en kunnen uw kunstnagels eerder breken. Daarom is het belangrijk om tijdig een nabehandeling te laten doen.

 

Als u zich aan bovenstaande tips en adviezen houdt zult u zo'n 3 á 4 weken plezier hebben van uw kunstnagels.